Inge, 42 jaar, whiplash

Het ongeluk is alweer vijf jaar geleden. Ik herinner me een harde klap, een auto die plotseling van rechts kwam. Daarna niets meer. Toen ik bijkwam lag ik in het ziekenhuis. Mijn borstkas was gekneusd door de klap tegen het stuur. Mijn arm was gebroken. Maar het meeste last had ik van mijn nek. En die pijn is gebleven. Ik kan me niet goed concentreren en ben snel moe. Nog steeds heb ik hoofdpijn.

 

Volgens de whiplash vereniging zijn het veel voorkomende klachten. Maar de artsen zeggen dat er niets te vinden is. De arbo arts raadt me een psycholoog aan, maar ik ben niet gek. Maar fulltime werken lukt me gewoon niet meer.

 

Ook in mijn vrije tijd moet ik dingen afzeggen. Niet iedereen begrijpt dat. Ik wou soms dat ik iets had dat je kon zien op een röntgenfoto, of in een test. Dan begrepen mensen het ten minste. Nu heb ik soms het gevoel dat ik tegen een muur van onbegrip loop. Werk en privé.

 

Is Inge bij Praktijk Kracht op haar plek?

Als Inge in coaching komt, hoeft ze niet te bewijzen dat ze klachten heeft. Als ze die niet had gehad, was ze niet naar coaching op zoek gegaan. Net zoals velen met haar ervaart ze de ellende van een whiplash, ook als die niet met foto’s aan te tonen is.

 

Bij Inge heeft de whiplash veel gevolgen voor haar leven. En de plek die hij inneemt wordt langzaam groter. Bij Praktijk Kracht kan Inge onderzoeken hoe ze haar klachten en pijn kan terugbrengen van een overheersende factor naar een onderdeel van haar leven.

Via gesprekken en huiswerkopdrachten zoekt ze samen met de coach hóe.

 

Foto van Inge