Mark, 46 jaar, reuma

Al jaren heb ik reuma. Nooit echt een punt geweest voor mij. Als je niet kunt wat je wilt, wil je maar wat je kunt is altijd mijn motto geweest. Maar dat is de laatste tijd moeilijker vol te houden.

 

Lopen gaat al jaren moeilijk, maar nu kan ik ook mijn polsen bijna niet meer belasten. Ook heb ik steeds ergere rugklachten. De pijn valt me zwaar. Het moeilijkste is dat ik mijn werk niet meer volhoud.

 

Ik werk veel met de computer en ben veel onderweg. Maar autorijden en typen zijn beiden maar kort vol te houden. Steeds moet ik mijn polsen laten rusten op parkeerplaatsen voor ik weer een stuk verder kan. Ik kom niet meer op tijd op afspraken. Ik slaap slechter door de pijn. Al met al valt alles me steeds zwaarder.

 

Een tijd wist ik het verborgen te houden. Dacht ik. Maar nu heeft mijn baas me voor de keuze gesteld. Minder werken of andere taken. Mijn werk is heel belangrijk voor me. Ik pas ervoor thuis te gaan zitten. Maar wat moet ik doen?

 

Hoe Mark met hulp van een coach keuzes kan maken

Mark zit in een moeilijke situatie. Zijn werk is erg belangrijk voor hem. Maar hij loopt tegen zijn grenzen aan. In coaching kan hij onderzoeken wat hij wel en niet kan.

 

Hij moet zijn beperkingen daarbij onder ogen zien. Hij krijgt daardoor helderheid over wat hij wel kan. En wat hij wil. Vanuit die duidelijkheid kan hij de mogelijkheden onderzoeken.

 

Wat zou minder werken voor hem beteken? En andere taken? En welke taken dan? Mark is in staat een keuze te maken over zijn volgende stap.

 

foto van Mark op zijn werk