Tineke, 54 jaar, hartfalen

‘Ik merkte het tijdens onze wekelijkse strandwandelingen. Mijn man ging plotseling te snel voor me. Het viel me zwaarder. Als ik een duin opliep, stond ik daarna te hijgen. De huisarts stuurde me meteen door naar het ziekenhuis. Hartfalen.

 

Het kwam als een enorme klap. Ik was vaak wel moe, maar dacht dat dat hoorde bij ouder worden. En nu komt er zoveel op me af. Ik moet een dieet gaan gebruiken, mezelf in acht nemen, en medicijnen slikken. En dat terwijl we altijd zo sportief waren.

 

Mijn man heeft het er ook moeilijk mee. Hij ziet dat ik minder actief ben dan vroeger. En hij is bang voor de toekomst. Ik ook trouwens. Mijn dochter is zwanger. Hoe lang kan ik mijn kleinkind meemaken, schiet vaak door mijn hoofd.

 

Wat Tineke bereikt met coaching

In de coaching bij Praktijk Kracht leert Tineke met haar verdriet en angst om te gaan. Door gesprekken krijgt ze helderheid over wat de diagnose voor haar betekent, en voor haar partner.

Zo komt er ruimte voor nieuwe keuzes en aanpassingen. Voor een leven waarin haar ziekte een plek heeft, maar niet overheerst.

 

foto